Dandanašnji ste redki tisti, ki prisegate na gotovino. Bančne kartice so absolutno nujne, kajti marsikje niti ne sprejemajo več gotovinskega plačila. Ne samo, da je poslovanje in plačevanje z bančnimi karticami enostavnejše, ampak je tudi najboljša izbira za hitra vsakdanja plačila, večje nakupe na obroke, najboljša popotnica na potovanjih ali pa za izpolnitev skritih želja, ki jih že dolgo časa nosite v sebi.

Zakaj so kartice, kot sta Mastercard in Diners, sploh tako priljubljene?

Življenja brez »plastike« si ne moremo več predstavljati. Kartice so priročne, vsestransko uporabne in vam omogočajo boljši pregled nad potrošnjo. Ampak zakaj so kartice, kot sta Mastercard in Diners, tako priljubljene? Spodaj smo našteli nekaj razlogov.

Nakupovanje iz ugodja lastnega doma kar preko spleta

Nakupovanje preko spleta ni le novodobna modna muha, temveč se za tako vrsto nakupovanja odloča vse več ljudi, pa naj gre za vsakodnevne nakupe ali pa tiste malo pomembnejše življenjske nakupe. Pri nakupih preko spleta nas varujejo varnostni mehanizmi kartic. Zakaj si ne bi vzeli nekaj časa zase in se odpravili po nakupih kar preko spleta in to v družbi kartic, s katerimi si lahko izpolnite tiste želje, na katere ne želite več čakati – kar iz udobja svojega doma?

Dodatne ugodnosti

Omogočajo možnost nakupa na 12 ali 36 obrokov (odvisno od kartice).

Katero kartico izbrati?

Izberite bančno kartico, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu. Svetujemo, da – posebej če potujete – imate več plačilnih kartic, saj imate tako več možnosti.

  1. Debetna kartica Maestro: to je plačilna kartica računa, ki je z vami ob vsakdanjih opravkih. To so bodisi vsakdanji nakupi, ko letate iz ene trgovine v drugo, bodisi le sprehod po sladoled do najbližje slaščičarne. Po drugi strani je plačilna kartica Maestro prva izbira tudi za dvige gotovine ali pa varno poslovanje z vašim osebnim računom.
  2. Plačilna kartica Mastercard: to je plačilna kartica, ki jo lahko resnično prilagodite svojemu načinu življenja in izpolnite tiste želje, na katere ne želite ali ne morete čakati. Kartica Mastercard omogoča brezgotovinsko in brezstično plačevanje tako po Sloveniji kot tudi v tujini in to vse od trgovin pa do hotelov, kjer je prodajno mesto označeno z znakom Mastercard. S to kartico lahko plačujete preko spleta in si plačilo razdelite na do 12 mesečnih obrokov. Zgodi se lahko, da si boste nekaj res zaželeli – recimo gorsko kolo, da se boste lahko poleti odpravili v gore, a je to za vas preveliko finančno breme, da bi plačali vse naenkrat. Tukaj pride plačilna kartica Mastercard še kako prav! Samo porabo obveznosti nakupov poravnate enkrat na mesec, višino limita pa si določite sami glede na svoje potrebe, povprečno potrošnjo in kreditno sposobnost. Vas zanima več o prednostih uporabe kartice Mastercard? Kliknite tukaj in si preberite!
  3. Kartica Diners Club Sparkasse: ta plačilna kartica je namenjena tistim, ki si želijo kar največ svobode. Diners Club je edina plačilna kartica z odloženim plačilom, s katero dobite 2 ločena limita – enega za nakupe na obroke, drugega za vsakodnevne nakupe. Kartica Diners Club omogoča možnost nakupa do 36 obrokov v Sloveniji in do 12 obrokov v tujini, omogoča pa tudi obročne nakupe preko spleta. Ni nenavadno, da nekateri s kartico Diners Club kupijo celo avto! Poleg tega so lastniki kartice s članstvom v klubu privilegijev deležni še dodatnih ugodnosti, kot so mnoge stalne ugodnosti in partnerski popusti doma in v tujini. S kartico Diners Club Sparkasse si lahko privoščite brezskrbno nakupovanje in s tem vse, kar si želite in kar potrebujete. Želite izvedeti več o prednostih uporabe plačilne kartice Diners Club Sparkasse? Kliknite tukaj in si preberite!

Za posvet s svetovalcem o najboljši izbiri zase oddajte svoje kontaktne podatke preko spletnega obrazca.