Na obroke lahko plačate, kjer koli želite

Zagotovo ste se že večkrat znašli pred večjim nakupom, ki se v enkratnem znesku boleče zagrize v vaš družinski proračun. Lep primer že čaka večino med nami – nakup novih zimskih pnevmatik. Za komplet štirih zimskih gum za povprečen avtomobil srednjega razreda boste odšteli okoli 300 evrov. Ta znesek hitro zraste, če imate terenca ali potrebujete večje dimenzije gum, še posebej pa če se držite pravila, da se pri kvaliteti pnevmatik ne splača varčevati (saj so prvi in edini stik vašega vozila s cesto).

Kar nekaj trgovcev za večje nakupe že ponuja možnost plačila na obroke, se vam pa najbrž še dostikrat zgodi, da morate ravno stvari ali storitve, ki bi jih res radi imeli ali pa jih morate nujno kupiti, plačati v enkratnem znesku.

Pa ste vedeli, da lahko kupujete na obroke, tudi če vam sami trgovci tega ne omogočijo?

Obročno odplačevanje uredite takoj z mobilnim telefonom

S kartico Sparkasse Mastercard lahko kateri koli nakup v vrednosti 50 € ali več sami razdelite na obroke, tudi če prodajno mesto ne nudi možnosti obročnega plačila. Postopek nakupa na obroke je enostaven in hiter, obenem pa tudi varen.

Najprej seveda opravite želeni nakup in pri prodajalcu celotni znesek nakupa poravnate s kartico Sparkasse Mastercard. Na vašo mobilno številko ob vsakem nakupu prejmete samodejno varnostno SMS-sporočilo. Če je znesek nakupa enak ali večji od 50 €, je v varnostnem SMS-sporočilu navedena tudi unikatna koda za obročno plačilo.

Vse, kar morate storiti, je, da v roku 30 minut od prejema varnostnega SMS-sporočila nanj odgovorite z SMS-sporočilom, v katerega zapišete želeno število obrokov (2–12) in prejeto unikatno kodo. Ob izpolnjevanju pogojev za nakup na obroke boste na vašo mobilno številko takoj prejeli potrdilo naročila obročnega odplačila.

Celoten postopek si lahko ogledate tudi na tem videoposnetku

Brez obresti in dodatne dokumentacije

Obročno plačevanje s kartico Sparkasse Mastercard je brez obresti, strošek posameznega obroka pa je samo 0,99 €. V vsakem trenutku torej veste, kakšen znesek vam je še preostal za plačilo. Prav tako nimate več nikakršnih obveznosti do prodajalca, saj ste mu plačali celoten znesek nakupa, vi pa ga boste odplačevali v izbranem številu obrokov skupaj z redno mesečno porabo na kartici.

Opravite lahko nakup na obroke v višini razpoložljivega oziroma neporabljenega limita na vaši kartici Sparkasse Mastercard. Limit na kartici se zmanjša za celoten znesek plačila, sprosti pa se mesečno s plačilom posameznega mesečnega obroka.

Še nimate svoje kartice Sparkasse Mastercard? Oddajte svoje kontaktne podatke in vas bomo poklicali, da se dogovorimo glede naročila kartice!