Novo šolsko leto je tik pred vrati in kmalu bodo spet zazvonili šolski zvonci. Še prej pa – nakup šolskih potrebščin. Delovni zvezki, zvezki, kalkulator, šestilo, nalivno pero, ravnila, risalni blok, tempere, barvice, športna oprema, šolska torba … pa še nismo na koncu seznama. Nakup šolskih potrebščin pred novim šolskim letom je za marsikatero družino stresno in predstavlja velik finančni zalogaj, saj lahko stroški nanesejo tudi do 200 evrov na učenca, kljub brezplačni izposoji učbenikov iz učbeniških skladov. Kar nekaj potrebščin je treba kupiti tudi med šolskim letom, tako da je za šolo treba odšteti še nekoliko več, kot je bilo predvideno na začetku leta.

Stroški, zaradi katerih številne starše te dni boli glava

Šolske potrebščine res niso poceni, potem pa si otrok zaželi še šolsko torbo, peresnico in zvezke od Luke Dončiča in če le lahko, mu željo seveda uresničiš. Pri tem potihem upaš, da mu bo to dalo še malo dodatne motivacije za šolo. Potrebovali pa bi tudi nov računalnik. Danes učitelji in profesorji gradivo pošiljajo tudi po elektronski pošti in od otrok zahtevajo različne domače naloge, referate, seminarske naloge in projekte. Do nakupa računalnika in nekaterih šolskih potrebščin si lahko pomagate s kartico Sparkasse Mastercard, ki omogoča udobne obročne nakupe.

Postopek in pogoji nakupa na obroke

Nakup na obroke s kartico Sparkasse Mastercard je hiter, varen in enostaven. Je brez obresti in brez dodatne dokumentacije. Da lahko plačilo razdelite na obroke, mora biti znesek nakupa vsaj 50 €, razdelite pa ga lahko na želeno število obrokov (od 2 do 12), tudi če prodajno mesto ne nudi možnosti obročnega plačila. Strošek posameznega obroka znaša samo 0,99 €. Višina nakupa je odvisna od višine neporabljenega limita na vaši kartici. Limit se zmanjša za znesek plačila ter sprosti mesečno s plačilom posameznega mesečnega obroka.

  1. Na spletu ali prodajnem mestu opravite nakup s kartico Mastercard Sparkasse.
  2. Prejeli boste varnostno SMS sporočilo z unikatno kodo za obročno plačilo.
  3. V 30 minutah odgovorite na varnostno SMS sporočilo z želenim številom obrokov (2–12) in prejeto unikatno kodo.
  4. Prejeli boste še SMS s potrdilom naročila.

Postopek nakupa si lahko ogledate tu.

Kako prihraniti kak evro?

  • Spišite nakupovalni seznam in postavite tudi denarno omejitev.
  • Kupujte po akcijskih ponudbah, teh ni malo in se začnejo že takoj po koncu šolskega leta.
  • Naredite popis starih potrebščin, zagotovo se bo našlo še kaj čisto uporabnega.
  • Preglejte oglase in reklame različnih trgovcev ter poiščite kupone in popuste.
  • Nakupujte tudi na spletu in privarčujte še s časom.