Valentinovo je pred vrati. Pripravili smo nekaj idej, kako ga preživeti, ne glede na vaš »ljubezenski status« in globino denarnice.

Praznik svetega Valentina v osnovi slavi romantično ljubezen, ki si jo zaljubljenci izkazujejo z izmenjavo voščilnic in daril.

V realnosti to poleg potrošniške mrzlice pomeni veliko srčkov, rož in izkazovanja ljubezni v najširšem smislu. Naveličani pari iščejo ponovni plamen v razmerju, sveže zaljubljeni zagreto praznujejo. Rodi se kaka nova najstniška ljubezen. Pošiljamo si na milijone srčkov in romantičnih emojijev. Upokojenci se ob jutranji kavi šaljivo zbadajo, kako bodo razvajali svoje gospe. 

Kako pa ga boste vi letos praznovali?

Last minute predlogi za samske in pare

Valentinovo v dvoje za 0 evrov

Če ste se do sedaj izgovarjali, da si valentinovih romantičnih trenutkov ne morete privoščiti, odslej ta izgovor odpade.

Kaj pravite na romantični večer brez televizije in telefonov? Samo vidva, kakšna svečka, skupno kopanje in čim prej spat.

Enako zabavno bo, če bosta vrgla karte. Poker na primer. Če se vam ne zdi dovolj zanimivo in primerno prazniku, razmislite o slačipokru.

Na odnose pozitivno vpliva tudi gibanje na svežem zraku. Kako uro prej odidita iz službe in se skupaj povzpnita na najbližji hrib. Predlog je zanimiv samo v primeru, če skupno hribolazenje pri vama ni utečena rutina.

Valentinovo za 0 evrov za samske

Valentinovo je potrebno preživeti tudi če ste, srečno ali nesrečno, samski. Če vam je tako ljubo, ga preprosto ignorirajte. Če pa tega ne zmorete, si ga naredite čim lepšega.

Humor je najboljša družba. Na YouTubu poiščite smešne videe in se zabavajte. V iskalnik vpišite »funny wedding moments«, do solz smešni so tudi videi, ki jih najdete pod »funny babies«. Če imate raje serije, si oglejte kako res smešno. Prijatelji so (še) vedno dobra ideja.

Razmišljate, da bi se vpisali na kak spletni portal za zmenke? Če kdaj, je resnično pravi trenutek na valentinovo.

Ponudite se za varuško. Zagotovo imate prijateljico ali prijatelja z majhnimi otroki, ki bo zelo vesel(a) te lepe geste. Otroci so zelo zabavni, prijatelj(ica) pa se vam bo slej ko prej oddolžil(a).

Valentinovo v dvoje za manj kot 100 evrov

Je že davno od vajinega prvega zmenka? Ponovita ga! Odpravita se na isti kraj in počnita iste reči kot tedaj. Se še spomnita, kje sta se prvič poljubila, kaj sta jedla ali pila?

Če sta ljubitelja mehurčkov, obiščita Salon penečih vin Ljubljana v hotelu Slon.

Na valentinov koncert? Na Bledu lahko poslušate Guštija in Sidhartinega Tomija; v Dravogradu Prifarske muzikante z damami, v Medvodah Gibonnija, v ljubljanski Hali Tivoli Dražena Zečića, v Cankarjevem domu pa koncert Ljubezen in glasba.

Ste vedeli, da imajo v nekaterih kinodvoranah romantične sedeže za dva? Če ne, verjetno že nekaj časa niste bili v kinu, kar je dodaten razlog za valentinov kino zmenek.

Solo valentinovo za manj kot 100 evrov

Če se boste dan pred Valentinovim udeležili Antivalentinovega koncerta s Parafi, Nieti in TMS Crew v Cvetličarni, boste naslednji dan najverjetneje počivali. Če na koncertu spoznate koga zanimivega, morda celo v dvoje.

Naj diši po ljubezni. Obisk parfumerije in nakup dolgo želenega parfuma naredi še tako navaden dan poseben. Z napisanim se bodo verjetno lažje identificirale ženske kot moški. Še ideja za slednje: degustacija kraft piv popestri petkovo popoldne. Še posebej v dobri družbi prijateljev.

Morda pa je ravno valentinovo pravi dan, da začnete uresničevati svoje novoletne obljube. Januarska gneča v fitnesih in telovadnicah se je že malce polegla, tako da ni razlogov, da še naprej odlašate z vpisom.

Ko denar ni ovira

Samo enkrat se živi in če je kaj vredno slaviti, je to zagotovo ljubezen. Če ste med tistimi srečneži, ki jim ni treba pretirano gledati na denar, prepustite domišljiji prosto pot.

Valentinovo za pare, ki si lahko privoščijo

V Sloveniji imamo kar nekaj izjemnih gostiln in restavracij, ki poleg vrhunske hrane slovijo po romantičnem ambientu. Med te zagotovo sodijo ljubljanski Strelec, brežiška Ošterija Debeluh, blejska restavracija Julijana, gostilna Kobjeglava pri Štanjelu, novogoriški restavraciji Pikol in COB ter Hiša Torkla, do katere se boste morali zapeljati v istrsko zaledje. Brez predhodnih rezervacij pri večini ne bo šlo.

Če iz kakršnega koli razloga zamujate valentinovo, se lahko – velja za moške – zlahka odkupite. Svoji dragi privoščite šoping z vašo kreditno kartico.

Vikend skok do mesta zaljubljencev Verone ter Romea in Julije je vedno dobra ideja. Tudi Firence so ok.

Solo valentinovo za tiste, ki si lahko privoščijo

Na hitro organizirajte domačo zabavo. Petek je, pa še valentinovo. Povabite samske in pare. Presenečeni boste, koliko jih še nima načrtov za valentinov večer. S penino, finimi prigrizki, rdečimi vrtnicami in kristalnimi kozarci zagotovo ne boste zgrešili. Kakšen dress code boste izbrali?

Ni še prepozno, da si rezervirate last minute letalsko karto za vikend skok na tuje. Če vam ni do letenja, se zapeljite na Dunaj. Tam na Valentinovo med drugim koncertirajo metalci Slipknot.

Naj bo Valentinovo polno smeha in ljubezni. Tudi in predvsem do sebe.

V celem vesolju ne boš našel osebe, ki bi bila bolj potrebna tvoje ljubezni in naklonjenosti, kot si jo ti sam.

Buda