Na kaj pomislite ob besedni zvezi razvajanje v dvoje? Na obletnico poroke, praznovanje rojstnega dne, minuli dopust? Na letošnje valentinovo? Na skrivno ljubezensko razmerje? Ali pa se sploh ne spomnite, kdaj ste si ga zadnjič privoščili?

Že ura ali dve skupnega odklopa od vsakdanjega življenja čudežno vplivata na počutje in posledično odnos. Glede tega si je enotna tudi stroka. Parom, ki se vsakodnevno prebijajo skozi dnevno rutino, bitko s časom, denarjem, otroki in službami, bi moralo biti občasno razvajanje v dvoje predpisano na recept!

Če vam zmanjkuje idej za druženje z vašo boljšo polovico, vam ponujamo nekaj aktualnih predlogov. Ne odlašajte predolgo z odločitvijo, kaj izbrati. Statistično gledano se največ parov razide meseca januarja. Vendar pa se za ta prelomen korak večina parov ne odloči hipno, ampak se težave in odtujenost vrstijo že dlje časa …

Naj vas posrka mestni utrip                             

Vikend razvajanje v mestu, ki ste si ga že dolgo želeli obiskati? Čim prej. Samo nekaj ur vožnje z avtomobilom je potrebnih, da obiščete Salzburg, Dunaj, Budimpešto, Zagreb, Benetke ali Verono. Idilična je tudi Ljubljana. Cene nočitev so jeseni praviloma nekoliko nižje kakor poleti in decembra. 

Na koncert

Koncert priljubljenega izvajalca je vedno dober izgovor za skupne trenutke. Glasba dokazano osrečuje in nas povezuje na nezavedni ravni. Nekaj namigov za bližnja glasbena razvajanja:

 • Josipa Lisac – 27. september 2019, Ljubljana
 • Cher – 7. oktober 19, Dunaj
 • Pixies – 9. oktober 2019, Dunaj
 • David Hasselhoff – 12. oktober 2019, Gradec
 • Chemical Brothers – 12. oktober 2019, Zagreb
 • Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor – 26. oktober 2019, Ljubljana
 • Patti Smith – 26. november 2019, Trst
 • Liam Gallagher – 18. februar 2020, Dunaj
 • Petar Grašo – 15. november 2019, Ljubljana
 • Richard Clayderman – 30. november 2019, Ljubljana
 • Enrique Iglesias – 1. december 2019, Zagreb
 • Vlado Kreslin – 9. in 10. december 2019, Ljubljana
 • Andrea Bocelli – 7. marec 2020, Ljubljana
 • Rammstein – 25. maj 2020, Celovec

Umetnost (zapeljevanja)

Če se vaša sorodna duša ne more upreti umetnosti, si privoščita vrhunsko kulturno doživetje.

Ogled razstave ob 500. obletnici smrti Leonarda da Vincija, ki je na ogled do 24. februarja 2020 v pariškem Louvru, to vsekakor je. Pariz tudi sicer ni slaba ideja!

Če vas vleče na vzhod, si v Beogradu do 20. januarja 2020 lahko ogledate retrospektivno razstavo Marine Abramović.

Samo za odrasle!

Ste na novo zaljubljeni in si želite vsak prost trenutek preživeti s svojo ljubeznijo? Ali pa bi radi s svojim dolgoletnim partnerjem osvežili romanco? Hoteli za odrasle, kjer je udobno bivanje dovoljeno starejšim od 16 let, v zadnjem času doživljajo pravi razcvet.

V Sloveniji boste mir brez otroškega direndaja našli v Nebesih v Posočju. V bližnji okolici najdete hotele za odrasle tudi v Umagu, Poreču, Splitu, na Braču in avstrijskem Mayrhofnu.

Če vas pesti pomanjkanje časa ali česa drugega, pa si privoščite različne romantične kopeli ali najemite savno. Kratko in sladko, tovrstno ponudbo najdete povsod po Sloveniji.

Malo drugače

Si tokrat želite nekaj drugačnega?

Večerja v temi bo izostrila vaše čute in vas ponovno povezala. www.vecerjavtemi.si

Zamenjajte domačo spalnico za bivanje med krošnjami. Sliši se zabavno. www.bivanjevkrosnjah.si

Akrojoga za pare, mešanica akrobatike in joge, vaju bo povezala in ugodno vplivala na vajino vitalnost. Na začetnih urah se bosta najverjetneje tudi veliko smejala.
http://akrojoga.si/akrojoga-za-odrasle/

Če vama je ljubši adrenalin, si privoščita panoramski polet z bovškega letališča po dolini Soče. Spektakularno!
https://www.soca-valley.com/sl/poletje/letalisce-bovec/panoramski-leti/

Zmenek v družbi konj?
https://lukasi.si/services_group/za-pare/

Če si želita poglobiti odnos, razmislite o vikend delavnici  Poveži se z mano.
https://vezal.si/izdelek/povezi-se-z-menoj-intenzivna-vikend-delavnica-za-pare/

Ljubezen gre skozi želodec …

Pri hrani in vinih navijamo za lokalno! Slovenija ponuja kopico vrhunskih kulinaričnih doživetij, ki se jih splača preizkusiti v dvoje. Če še nikoli ali že dolgo niste bili v Brdih, naj bodo ta vaša naslednja romantična destinacija. Metuljčke v želodcu boste dobili tudi v gostilni Pri Lojzetu na dvorcu Zemono.

… in denarnico

Drži kot pribito, da lepo in dobro po navadi stane. In to kljub temu da naj bi bile najboljše stvari v življenju – na primer ljubezen – zastonj.

Ko se odločamo med novimi zimskimi gumami, na primer, in romantičnim vikend paketom na morju, pri večini najverjetneje zmaga racio. A če smo do konca racionalni, se zagotovo splača investirati tudi v ohranjanje zdravega partnerskega odnosa.

Se vam zdi, da vam vaša trenutna finančna situacija tega resnično ne omogoča? Zakaj ne bi s partnerjem preizkusila nekaj trikov racionalnega varčevanja in si privoščila kaj lepega, ko se šparovček zadovoljivo napolni?

Želim vam čudovito jesen polno lepih trenutkov!